Goska´s kålgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 35 minuter

Gott och värmande.

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 pkt bacon
  • 3 gula lökar
  • 1 dl tomatpuré
  • Vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Börja med att strimla vitkålen och förväll den snabbt.
    2. Tärna baconet och strimla löken, fräs på det i lite smör.
    3. Ta en stor gryta. Smält 1 msk smör och ha i tomatpuré, vitkål och lök/baconfräset. Blanda.
    4. Häll på vatten så det täcker, plus buljongtärningen. Låt koka på svag värme i ca 40 min. Smaka av med kumminfrön och ev lite salt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben