Gotlandsbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 3 timmar 10 minuter

Jag säger bara KLADDIGT men så gott bröd!

Ingredienser

  • 1¼ l ljummet vatten
  • 100 g jäst
  • Knappt 1 kkp sirap
  • Knappt 1 kkp socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk pomerans+kummin
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en stor bunke och smält den med det ljumma vattnet. Häll på sirap, socker och kryddor samt salt. Blanda i mjölet och låt jäsa i en timme. OBS! Degen är kladdig och ska vara så.
    2. Häll upp på väl smord plåt eller i långpanna och jäs1 timme. Grädda brödet i ugnens nedre del på 175 grader i en timme.

    Kommentarer (1)

    begeanka 31 oktober 2008

    Gotlandsbröd är min favorit tackar!!!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben