Gottbollar

Ett mångsidigt recept. Man kan blanda och matcha olika kakmix och olika slags fyllningar. Vill man imponera lite extra kan man rulla dem i nötter, strössel ect. eller kombinera vit choklad med mörk choklad, för en häftig smakupplevelse.

Ingredienser

  • 1 paket kakmix (choklad)
  • 4,5 dl färdig chokladglasyr
  • 0,8 dl konfektionsbeläggning med chokladsmak
  • Instruktioner

    1. Förbered kakmixen enligt instruktionerna på förpackningen. När det är klart, smula ned den, medan det fortfarande är varmt, i en stor skål.
    2. Rör om tills det blivit en fin, jämn smet. Smält chokladbeläggningen i en glasskål i en mikro. Rör om då och då, tills den är helt slät.
    3. Använd en stor sked för att forma bollar av kakmixen. Doppa därefter bollarna i chokladbeläggningen. Använd en tandpetare eller en gaffel att hålla fast dem med.
    4. Sätt de färdiga bollarna på bakplåtspapper för att statuera dem. Förvara i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben