Gottemuffins

Serverar: 9-18 portioner

Låter det bara inte för mumsigt! Choklad, nötter och kanel, goda smakkompisar i mjuka muffins. Tips för nötallergiker; ta rostade solroskärnor istället, jättegott!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 100 g ljus eller mörk choklad
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Grovhacka chokladen. Blanda choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min för stora muffins och i mitten av ugnen ca 12 min för normalstora.

    Kommentarer (2)

    Carro67 23 augusti 2008

    Jag gillade mixen av kanel, nötter och choklad, när jag gjorde dessa muffins. Jag hade mörk choklad. Gottemuffins kommer jag att baka fler gånger.

    tina85 21 februari 2009

    Mums. Dessa är min mormor och morfars favoriter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben