Gottlandspannkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Jätte god efterrätt

Ingredienser

  • 1½ dl rundkornig grötris
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
  • 1½ dl sötmandel
  • ½ g saffran
  • 4 stora ägg
  • 3 msk strösocker
  • Smör till formen
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Sylt tex körsbärssylt eller jordgubbssylt
  • ugn 200 grader
  • Instruktioner

    Skölj riset. Lägg det i en stor kastrull med mjölk, grädde, salt och smör. Låt koka under omrörning. Låt koka under lock på svag värme ca 40 minuter. Rör om då och då. Låt gröten svalna . Tillsätt lite mer mjölk om den känns tjock. Skålla och skala mandeln. Hacka den fint. Blanda ner hackad mandel, saffran, ägg och socker i gröten. Smöra en rund form som rymmer minst 2 liter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg,30-35 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben