Pröva också gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare! Framifrån ser du gourmetkaka, Kivikskaka och plommonkaka.
Ingredienser
300 g morötter
2 dl socker
3 ägg
1 dl kesella gourmet
2 dl vetemjöl
1 dl nötter
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
Instruktioner
- Ugn: 175
- Skala och riv morötterna fint. Mal nötterna.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner kesella och morötter.
- Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ner detta i smeten tillsammans med citronskal och saft.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l.
- Grädda nederst i ugnen i ca 50–60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.
Kommentarer (0)