Gourmetkaka

Serverar: 8 portioner

Pröva också gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare! Framifrån ser du gourmetkaka, Kivikskaka och plommonkaka.

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella gourmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl nötter
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175
    2. Skala och riv morötterna fint. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner kesella och morötter.
    3. Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ner detta i smeten tillsammans med citronskal och saft. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l.
    4. Grädda nederst i ugnen i ca 50–60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben