Gourmetkotlett

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Många ingredienser, men värt besväret. En jättegod bjudrätt.

Ingredienser

  • 8 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Curry
  • 100 g smör eller margarin
  • 4-6 gula lökar
  • 2 dl vatten
  • 1 burk tomatpuré (cirka 200g)
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl gräddmjölk
  • Salladsgrönt
  • Tomat
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Krydda kotletterna på båda sidor med salt, peppar, paprika och curry. Bryn dem sedan hastigt i hälften av matfettet. Placera kotletterna upprätt i en ugnssäker form. Lägg skivad, rå lök mellan köttskivorna. Vispa ur stekpannan med vatten och tomatpuré och häll skyn i formen. Rensa chaminjonerna och halvera dem. Fräs dem i resten av fettet i cirka 10 minuter. Strö över mjölet och späd med gräddmjölken till en jämn sås. Smaka av med kryddor. Häll hälften av såsen över kotletterna och sätt in dem i ugnen i ungefär en timme. Garnera till serveringen med resten av såsen, tomat och salladsgrönt. Servera med pommes frites, kokt potatis eller finstrimlad vitkålssallad med paprika.

    Kommentarer (1)

    MosterNettan 9 april 2011

    Ett av mina favoritrecept, borttappat sen länge! Härligt att hitta det igen, tack för det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben