Gräddchokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod efterrätt året om!

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 70 g blockchoklad
  • 1 ägg
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden, smält chokladen värm upp chokladen i micron, men var försiktig den bränns fort, sätt gärna lite olja, rör om emellanåt för chokladen smälter från botten.
    2. När chokladen är smält lägg i ägget och rör om. Rör i choklad/ägg blandningen i den vispade grädden och rör om. Låt blandningen svalna i kylskåpet i ca en timme. Servera i dessertskålar, dekorera gärna med riven choklad eller ett citronmelissblad, ät och njut!

    Kommentarer (2)

    LEDIVO 16 april 2010

    Smarrig kaloribomb - Mycket lätt och snabb att göra. Betyget blev fem.

    KP2 19 april 2012

    Bytte ut blockchokladen mot mjölkchoklad. Då behöver man ca 200g choklad för en dubbel sats. Vansinnigt gott! Lätt att göra! Väldigt uppskattat! Tack för receptet 😊

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben