Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

En riktigt smarrig och god bjudgryta, med ingredienser de flesta gillar. Går dessutom snabbt att tillaga. Kan göras dagen innan!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 pkt bacon
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk crème fraiche med paprika och chilli
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl Sweet chili sås
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • 2 skivor ananas, i bitar
  • 3-4 msk kycklingfond
  • 1 krm chilli grillkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½-1 dl jordnötter
  • 2 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Bryn champinjonerna. Skiva purjolöken. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg.
    2. Blanda ihop: Créme fraiche, grädde, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan.
    3. Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna Grädda 25-30 min i 225 graders ugn.
    4. Servera en god grönsallad och ris eller potatis till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (37)

    SEAbjrpn 15 augusti 2008

    Denna är säkert smarrig tack för receptet Kram/SEA

    pedalen1965 15 augusti 2008

    Jag har ätit den och den var jättegod! Bra bjudrätt.

    finaf 16 augusti 2008

    Jättegod

    tuck 17 augusti 2008

    Tack för receptet det var jättegott Mvh// tuck

    susanne66 22 augusti 2008

    Hej! Provade detta receptet idag, alla älskade det . mums

    ChristerC 12 september 2008

    Hejsan. Detta var verkligen KANON... Alla njöt.. Många Tack Christer

    docbay 13 september 2008

    Tack för receptet, gjorde en jättesats i flera långpannor till dotterns 20-årskalas, och fick kopiera det till flera gäster

    mariaahlgren 4 oktober 2008

    Jättegott! Hade i paprika tillsammans med svampen, kanon!

    ChristerC 4 oktober 2008

    OOOps, I Did it again... Lade till en bit strimlad ingeföra o lite färsk chilli pepper. red hot... <når oanade höjder---- Christer

    pia61 15 november 2008

    Det här gjorde jag ikväll! Fantastiskt gott!!!

    Algot 28 november 2008

    Jättegott! Alla gäster ville ha receptet!!!

    Gul13 8 december 2008

    Tack för ett jättegott recept. Nästa gång ökar jag dock på mängden sweet chilisås lite men det är bara en petitess i det hela. Riktigt gott var det.

    Starlight-78 28 december 2008

    Det här var riktigt gott, bra "bjudmat" som uppskattades av alla i sällskapet.

    lyckekvinnan 22 mars 2009

    Tack för ett riktigt "smarrigt" recept. Det är en klar fempoängare.

    jenkar 25 mars 2009

    Gjorde denna idag å måste säga att den blev supergod!!

    emmah83 29 mars 2009

    verkligen god!!!

    gittan47 17 april 2009

    Hej vill bara skriva en liten komentar . Jag hadde denna rätt i heljen och den blev väldigt uppskattad. Vill därför ge 5 av 5 möjliga poäng. Hälsningar gittan

    emmah83 4 augusti 2009

    denna blev en favvo här hemma

    aqntonnoah123 28 augusti 2009

    Hej..kanongod...... en 10 poängare enl våra gäster.....

    mammis 28 november 2009

    Riktigt riktigt gott

    eke85 23 februari 2010

    Riktigt god! Men man kunde ha i lite extra jordnötter :-)

    tuck 3 maj 2010

    Helt fantastisk är denna gratäng som jag gjorde på första maj ,och som var lika god dagen efter. En klar 5a av mej Mvh/ TUCK

    dincii 19 januari 2011

    otroligt gott ! man får inte nog, gästerna tog flera ggr :) hann aldrig ta kort på gratängen dock =/

    tomisi 13 februari 2011

    Supergott

    PethraD 27 februari 2011

    Väldigt god! Rekommenderas!

    yngvestahl 27 augusti 2011

    Fantastiskt gott, tackaqr ödmjukast! :)

    Teufelin 15 januari 2012

    Denna var mkt god!! Dock glömde jag kycklingfond :( Men va gott ändå, men det hade nog varit ännu godare med det i. Blev mkt mat! :)

    bandana 5 mars 2012

    Bjöd på denna vid en tjejmiddag. Alla blev supernöjda :) Tog dock bort ananasen, men den blev god ändå. En stor 5:a i betyg från mig :)

    callalin 31 juli 2012

    Väldigt god, bra drag med alla kryddor också, rekommenderas!

    brfra 31 augusti 2012

    Smarrigt,kan verkligen rekommenderas.Klar 5:a

    madvis 4 oktober 2012

    Det blev riktigt gott det här. Fick göra med lite mindre kryddor och så på grund av småbarn men alla tyckte det var gott ändå. En femma!

    jeffster 9 december 2012

    Mycket god och uppskattad av hela familjen. Tog 4dl creme fraiche och 3dl grädde och tycker det blev bra.

    chantana 19 januari 2013

    Den här rätten föll verkligen alla i smaken :) Den kommer att göras fler gånger! Frågade alla om betyg och alla tyckte 5 av 5 möjliga.

    Indie 7 september 2013

    Gott men lite för gräddigt för min smak

    dag6 11 april 2014

    Tack för en underbar rätt. Det blir en femma fån oss. Hälsningar från Trollmor.

    Johanna 28 december 2017

    Om man gör den dagen innan, lägger man ihop allt då men gör klart den i ugnen innan servering??

    Carina Larsson 29 januari 2020

    Kan man grädda dagen före och värma när man ska äta dagen efter? Mvh Carina Larsson

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben