Gräddtryffel

Serverar: 30 portioner

God tryffel med mörk choklad, grädde och florsocker i!

Ingredienser

  • 225 g mörk choklad
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 msk konjak (kan uteslutas)
  • 100 g (1 3/4 dl) Dansukker florsocker
  • 1 msk starkt, kallt kaffe
  • Kakaopulver
  • Pappersformar
  • Instruktioner

    1. Lägg grädden och chokladen i en rostfri kastrull och koka upp. Rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.
    2. Rör i kaffet, konjaken och florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar.
    3. Forma till bollar som rullas i kakaopulver. Lägg i pappersformar. Förvara svalt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben