Gräslöksbröd

Serverar: 30 portioner

De här ljuvliga bröden doftar och smakar av gräslök. Ät dem gärna nygräddade med bara smör som smälter.

Ingredienser

  • 1 knippa gräslök
  • 8 dl havregryn
  • 1 l mjölk
  • 175 g smör
  • 75 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ dl socker
  • 2 l mjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°.
    2. Skär gräslöken smått. Låt havregrynen svälla i mjölken i ett par timmar i en degbunke.
    3. Tärna matfettet och värm till 37°. Rör ner grynblandningen. Smula ner jästen och blanda i. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet.
    4. Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk i ca 30 minuter.
    5. Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka.
    6. Nagga med gaffel, lägg på smord plåt och låt jäsa under duk i 30 minuter.
    7. Grädda kakorna i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna under bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben