Grahams-tekakor

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

goda kakor från guldkorn

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 3 dl gräddfil
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt vetemjöl
  • ca 4 dl vetemjöl special
  • 2 dl grahamsmjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda med gräddfilen. Smula ner jäst i en bunke, rör ut med lite av smörblandningen. Tillsätt resten av smötet. Blanda i restrerande ingredienser och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 20 min och sela sedan i 8 bitar. Kavla ut dem, lägg 2 och 2 på plåtar, nagga med gaffel. Grädda i 15 min eller tills de fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben