Grahamsbitar

Serverar: 18 portioner

Ett gott och snabbt matbröd i långpanna

Ingredienser

  • 50 g. jäst
  • 2 msk. olja
  • 5 dl. ljummet vatten 37 grader
  • 2 tsk. salt
  • 3 dl. grahamsmjöl
  • 8-9 dl. vetemjöl
  • Ägg ev. till pensling
  • Havregryn strö på ev
  • Instruktioner

    Smula sönder jästen i en bunke Tillsätt olja, vatten salt. Rör om. Arbeta in grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet till en ganska lös deg Lägg upp degen på ett bakplåtspapper i en långpanna (30x40 cm.)och platta ut den med mjölad hand Skåra degen i rutor Låt degen jäsa övertäckt tills den är lätt och porös ca. 45 min. Sätt under tiden ugnen på 225 grader Pensla med ägg och strö på havregryn (går även bra utan att pensla med ägg) Grädda bröden till de har fått fin färg ca. 15-20 min. Låt brödet svalna på galler och bryt isär bitarna

    Kommentarer (1)

    Bettan1969 27 oktober 2012

    Låter jättegott, ser gott ut, ska prvbaka dem. Tack och ha en trevlig helg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben