Grahamsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Gammalt recept på matiga muffins från (1943) Bra mellanmål eller fika

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 - 4 tsk Marabou bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl brunt farinsocker
  • 4 msk smält smör eller olja
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl söt eller sur mjölk eller kärnmjölk
  • Instruktioner

    1. Smörj pastejformar väl. (Eller nu för tiden använder vi väl vanliga pappersformar.) Tag fram alla ingredienser. De torra beståndsdelarna siktas eller röras samman väl. Ägget blandas med mjölken och det smälta fettet sättes till. Mjölkblandningen röres ner i mjölblandningen. Degen arbetas snabbt samman. Formar fyllas till 2/3. Bakverket gräddas i i medelgod ugnsvärme 200 - 250* C, ca 15 min. Prövas med sticka. Muffins stjälpas upp på bakgaller att svalna.
    2. Serveras ljumma med smör och ost eller med mörk sirap till choklad, te, öl eller mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben