Grahamsoststänger

Serverar: 18-20 portioner

Tid: 1 timme

Ett perfekt tilltugg till soppor och sallader. Känns lite matigare än vanliga oststänger. Använd gärna en smakrik ost som ni gillar.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 100-150 g ost (2-3 dl valfri sort)
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Finriv osten. Blanda mjöl, smör och ost till en fast deg.
    2. Svep in i folie och lägg i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Dela i 3 delar och rulla till ca fingertjocka längder. Lägg längderna tätt ihop och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Dela rakt över i ca 5-6 centimeters bitar. Placera bitarna på en plåt och sätt in mitt i ugnen. Grädda i ca 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben