Serverar: 18-20 portioner
Ett perfekt tilltugg till soppor och sallader.
Känns lite matigare än vanliga oststänger.
Använd gärna en smakrik ost som ni gillar.
Ingredienser
2 dl grahamsmjöl
100 g smör (rumsvarmt)
100-150 g ost (2-3 dl valfri sort)
1 ägg
Sesamfrön
Instruktioner
- Finriv osten.
Blanda mjöl, smör och ost till en fast deg.
- Svep in i folie och lägg i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela i 3 delar och rulla till ca fingertjocka längder.
Lägg längderna tätt ihop och pensla med uppvispat ägg.
Strö över sesamfrön.
Dela rakt över i ca 5-6 centimeters bitar.
Placera bitarna på en plåt och sätt in mitt i ugnen.
Grädda i ca 10 minuter.
Kommentarer (0)