Grahamspizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gillas av alla som blivit bjudna.

Ingredienser

  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 75 g margarin
  • 2 dl filmjölk eller mjölk
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tomater
  • 150 g rökt skinka strimlad
  • 300 g ost riven
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Skär margarinet i bitar och sönderdela det med fingrarna i mjölet. Tillsätt filmjölken eller mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut grahamsdegen till 4 bottnar. Lägg dem på smord plåt. Bred på tomatpuré och täck med tomat, skinka och ost. Strö på oregano. Vik upp en kant runt fyllningen.
    2. Grädda i 225 i mitten av ugn 15 - 20 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben