Min grannfru bjöd oss på denna underbart goda grillsås.
Ingredienser
1 burk crème fraiche
1/2 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl gräslök
1/2 dl persilja
1 msk senap
1 st vitlöksklyfta
Instruktioner
Värm crème fraiche (jag brukar använda den vanliga, men det funkar med alla kokbara) och buljongtärning i en kastrull. När crème fraichen börjar koka så sänk värmen på plattan.
När buljongtärningen har smält tag kastrullen från värmen. Rör hela tiden så det inte bränner fast!
Låt svalna något under tiden som du hackar örterna.
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken. Rör om och låt stå en stund innan serveringen.
Gott till allt grillat! Funkar också som salladsdressing.
jättegod! Vi åt den till falska lammfärsbiffar och ugnsrostade rotsaker.
evaldo10 maj 2008
Jag har provat din sås och den var god till mina karrékotletter som mblev årets första grillmiddag.
Jag passade också på att lägga in en bild.
loll29 juni 2008
Ska såsen vara varm eller kall?
Angel-6117 augusti 2008
Helt underbar sås tyckte gästerna.
ros18 april 2009
En mycket god sås som vi åt till grillat!
poffa7 maj 2009
Låter som en god sås, men är det vanlig crème fraiche eller kokbar?
Kan finnas dom som undrar.
sannanas26 juni 2009
Vilken god sås! Uppskattades av midsommargästerna till grillade entrecote. Serverade den inte för varm. Resterna blev en härlig kallsås till lunchsmörgås med sill och potatis. Fungerar både varm och kall, som sagt. Kommer göra den ingen.
aip26 juni 2009
Mycket bra grillsås! God i sig själv, och lyfter upp köttet lite grand utan att ta bort kolgrillsmaken.
Gott!
Disen18 juli 2009
Väldigt smarrig sås som jag kommer att göra igen. Vi hade den till grillbuffé.
En klar femma!! Tack för receptet.
Kram Disen
eknif6815 augusti 2009
En mycket god sås som uppskattades av hela familjen. Klockren fullpoängare :-)
karinnygren27 augusti 2009
Gick hem hos både värdfolk och gästerna!
HannaBerlin2 juli 2010
Undrar vilken typ av senap som passar bäst i den här såsen?
Tänkte prova den till grillat ikväll.
camillaf145 juli 2010
Det fungerar med vanlig senap, det brukar jag använda.
perssons514 augusti 2011
Supergod sås till grillat, denna gör jag varje sommar och är väldigt populär.
flabban15 september 2011
Mycket god och omtyckt grillsås. Jag använde skånsk, grovkornig, söt senap. Mycket gott. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
gacm4 juni 2012
Låter som en god sås! Men vilken storlek är det på burken med creme fraiche???
camillaf145 juni 2012
Det är en liten burk dvs 2 dl.
das_gretchen14 juli 2012
Ta vegeta istället för grönsaksbuljong så slipper man värma såsen
RositaM24 juli 2012
En favorit på vårat bord när det vankas grillning. Tack för ett supergott recept ;0)
jättegod! Vi åt den till falska lammfärsbiffar och ugnsrostade rotsaker.
Jag har provat din sås och den var god till mina karrékotletter som mblev årets första grillmiddag. Jag passade också på att lägga in en bild.
Ska såsen vara varm eller kall?
Helt underbar sås tyckte gästerna.
En mycket god sås som vi åt till grillat!
Låter som en god sås, men är det vanlig crème fraiche eller kokbar? Kan finnas dom som undrar.
Vilken god sås! Uppskattades av midsommargästerna till grillade entrecote. Serverade den inte för varm. Resterna blev en härlig kallsås till lunchsmörgås med sill och potatis. Fungerar både varm och kall, som sagt. Kommer göra den ingen.
Mycket bra grillsås! God i sig själv, och lyfter upp köttet lite grand utan att ta bort kolgrillsmaken. Gott!
Väldigt smarrig sås som jag kommer att göra igen. Vi hade den till grillbuffé. En klar femma!! Tack för receptet. Kram Disen
En mycket god sås som uppskattades av hela familjen. Klockren fullpoängare :-)
Gick hem hos både värdfolk och gästerna!
Undrar vilken typ av senap som passar bäst i den här såsen? Tänkte prova den till grillat ikväll.
Det fungerar med vanlig senap, det brukar jag använda.
Supergod sås till grillat, denna gör jag varje sommar och är väldigt populär.
Mycket god och omtyckt grillsås. Jag använde skånsk, grovkornig, söt senap. Mycket gott. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Låter som en god sås! Men vilken storlek är det på burken med creme fraiche???
Det är en liten burk dvs 2 dl.
Ta vegeta istället för grönsaksbuljong så slipper man värma såsen
En favorit på vårat bord när det vankas grillning. Tack för ett supergott recept ;0)