Gratäng Italiano

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Läcker och färgrik pastagratäng. Enkel att tillaga. Mumsigt!

Ingredienser

  • 250 g pasta, tagliatelle
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • 400 g broccoli, små buketter
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g färska champinjoner, skivade
  • 250 g cocktailtomater
  • 200 g kokt skinka
  • 3 ägg
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippe färsk hackad basilika
  • 250 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i buljongtärningen och pastan, låt det koka ca 5-6 minuter. Tillsätt broccoli buketterna och koka yterrligare ca 5 minuter. Låt pastan och broccolin rinna av väl.
    2. Fräs lök, champinjoner och strimlad skinka. Dela cocktailtomaterna i halvor. Blanda ner allt i en välsmord gratäng form.
    3. Rör ihop ägg, crème fraiche, grädde, hackad basilika och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över gratängen.
    4. Grädda i förvärmd ugn 200º C i ca 20-25 minuter. Skiva mozzarella och lägg den över gratängen och grädda i ytterligare ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Rosborg1 13 november 2010

    Helt Underbart Recept ! Fast jag den vegetariskt med ett glas rött till. Fantastiskt recept!

    Mumsfilibabba2 4 januari 2012

    Har precis ätit denna rätt. Jag bytade skinkan mot kassler som jag även tog mer av. Lite mindre av svamp och broccoli. Kryddade extra med riven vitlök, italiensk salladskrydda och oregano. Toppbetyg av hela familjen. Tackar! :)

    tomisi 18 april 2013

    Väldigt god vardagsmat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben