Gratäng med bönor och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Bönor och tomat som gratäng

Ingredienser

  • 30 g blötlagda vita bönor
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 burk avrunna tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g margarin eller olja
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 5½ dl sojamjölk
  • 25 g parmesanost
  • 50 g riven smältbar sojaost
  • ½ krm mald muskotblomma
  • Instruktioner

    Koka bönorna i osaltat vatten 1½ timma. Låt dem rinna av. Värm löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök och fräa ytterligare ½ minut. Blanda i tomaterna och tryck sönder dem lite. Tillsätt tomnatpuré och krydda. Blanda i bönorna och häll allt i en smord ugnssäker form. Sås: Smält margarinet i en gryta, rör i mjölet och späd med mjölken. lite i taget under omrörning. Koka upp och låt sjuda 10 minuter, rör då och då. Blanda i parmesan och hälften av sojaosten, smaka av med salt, peppar och muskotblomma. Häll såsen över bönorna, strö öv er resten av osten och grädda i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter eller tills sojaosten smält men inte fått färg. Servera med någon grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben