Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Bönor och tomat som gratäng
Koka bönorna i osaltat vatten 1½ timma. Låt dem rinna av. Värm löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök och fräa ytterligare ½ minut. Blanda i tomaterna och tryck sönder dem lite. Tillsätt tomnatpuré och krydda. Blanda i bönorna och häll allt i en smord ugnssäker form. Sås: Smält margarinet i en gryta, rör i mjölet och späd med mjölken. lite i taget under omrörning. Koka upp och låt sjuda 10 minuter, rör då och då. Blanda i parmesan och hälften av sojaosten, smaka av med salt, peppar och muskotblomma. Häll såsen över bönorna, strö öv er resten av osten och grädda i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter eller tills sojaosten smält men inte fått färg. Servera med någon grönsak.
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...