Gratäng med penne och köttfärs

Serverar: 4 portioner

En lättlagad gratäng som passar jättebra som matlåda och går också jättebra att frysa.

Ingredienser

  • 7 dl penne
  • 400 g blandfärs
  • 1 purjolök
  • Rapsolja
  • 1 pkt krossade tomater med basilikasmak á 500 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskot (färskriven efter smak)
  • Instruktioner

    1. Koka penne enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn den lite lätt i rapsoljan. Bryn köttfärsen tillsammans med purjolöken. Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med kryddorna. Varva penne och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över den rivna osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
    2. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben