Gratinerad lax med ost och persilja

Serverar: 4 portioner

Det är alltid gott med lax.

Ingredienser

  • Laxfilé
  • saft och rivet skal av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • Instruktioner

    1. SERVERING: kokt potatis och ärter
    2. 1. Sätt ugnen på 200° 2. Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form. Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra. 3. Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet. Smaksätt grädden med fiskfond och hälla det runt laxen. Sätt in i ugnen och bak i 15-20 minuter. 4. Servera laxen med kokt potatis, gröna ärter och ugnsrostade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    evaldo 10 januari 2008

    Jag har provat ditt recept och tyckte den var jättegod och la in en bild på den om du inte misstycker.

    ullutt 1 januari 2010

    Den här gratängen är jättegod. Jag justerade den lite; bytte persiljan mot dill och använde 1/2 dl vietnamesisk fisksås som fond. Osten uteslöt jag helt.

    lovechili 9 november 2010

    Jättegod! Gjorde den idag! parmesan/citron/persilja blandningen va kanon god fast ja hade inte tillräckligt med persilja så ja blandade med dill & gräslök! Hade ingen fiskfond så ja tog lite oystersås & blandade med chilipeppar, ingefära, soltorkade tomater i olja. Gott men ska nog använda riktig fiskfond nästa gång ist.

    AMEK 7 januari 2012

    Mycket gott. Åts av både stora och halvstora. Visste inte riktigt hus stor laxbit receptet var tänkt för. Kan nog göra mer sås nästa gång. Jag hade ingen citron hemma utan använde lime på flaska.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben