Gravlaxgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Krämig och underbart god och lättgjord gratäng med med smak av dill och gräslök. Perfekt både i jultid när man har gravlax över efter julbordet samt även som en fräsch lunch sommartid.

Ingredienser

  • Ca 1 kg kokt färskpotatis (med skal)
  • 400 gravlax i skivor
  • 75 g hackad dill (fryst)
  • 75 g hackad gräslök (fryst)
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • Knorr fiskkrydda
  • Instruktioner

    Skär den kokta potatisen i skivor och varva med gravlaxen i en smord ugnsform. Blanda ihop crème fraiche, grädde, dill, gräslök samt fiskkrydda, smaka av så att sältan är ok. Häll blandningen över potatis och lax och grädda sedan i ugn, 225°C, ca 20 min eller till den fått lite färg och är genomvarm. Servera med fräsch sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben