God förrätt eller buffemat som du kan förbereda dagen innan.
Ingredienser
200 g strimlad gravlax
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
3 finhackade dillkvistar
½ dl finhackad fänkål
1 citron, rivet skal
Till servering
Grovt bröd
Instruktioner
- Vispa grädden lätt fluffig.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda grädden med dill, fänkål, gravlax och citronskal.
- Smält gelatinbladen i en kastrull, tillsätt dem i en tunn stråle i gräddblandningen under omrörning. Ställ moussen kallt. Går att förbereda dagen innan.
- Skär brödet i trianglar, klicka på moussen.
Kommentarer (6)
Hej! Den här blir nog passande till studenten i juni. Intressant med fänkål. Den bryter nog av laxen bra.
Det här var jättegott. Prova att grädda smördegsrutor i ugnen och lägg på denna mousse - blir jättegott!
Låter jättegott. Till hur många personer är receptet beräknat till?
Undrar också hur många personer receptet är beräknat till
Undrar också hur många personer receptet är beräknat till
Hur mänga personer räcker dedtta recept till?