Gregerkakor

Serverar: 12-14 portioner

Underbart goda! Favoritkakor sedan 30 år tillbaka.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 4 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakningen…
  • ½ dl strösocker
  • ½ ägg
  • Fyllning
  • 100 g sötmandel (mald)
  • 10 bittermandlar (malda)
  • 1 dl strösocker
  • ½-1 msk vatten
  • ½ ägg
  • Ca 5 droppar karamellfärg
  • Pensling
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mördegen i en matberedare, eller för hand. Låt degen vila ca 1 timme i kylskåpet.
    2. Fyllning: Under tiden degen vilar, så gör du fyllningen… Skålla mandeln. Ta av skalen och mal mandeln.
    3. Fyllnin: Blanda mandel, socker, vatten och ägg samt karamellfärg i en skål och rör om väl. OBS! Ta lite vatten i taget, för vattenmängden tar man efter hur stort ägget är.
    4. Kavla ut mördegen. Lägg på fyllningen som en sträng på mitten av den utkavlade degen. Vira den utkavlade degen runt fyllningen och lägg skarven neråt. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    5. Ugn: 200 grader ca 15 minuter eller (varmluft 180 grader. Skär dem i snittar när de svalnat lite.

    Kommentarer (4)

    ica86 20 februari 2011

    ser smaskiga ut..

    lisasegerdahl 1 april 2011

    Jag funderar på att göra de här kakorna ill vårens födelsedagsfester. Hur blir de när de har varit frysta? Det är ju bra om man kan förbereda så mycket som möjligt i förväg!

    Monika46 1 april 2011

    Har aldrig fryst dem själv, då de är försvinnande goda=) Men det går säkert bra att frysa dem om man vill det...

    Buspippi 7 maj 2011

    Kladdigt och lite krångliga att göra men gästerna tyckte att de var goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben