Med yoghurt i smeten får du en fin smakbrytning. Använd gärna mörk choklad av hög kvalitet.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 1/4 dl strösocker
100 g smör
2 ägg, delade
50 g choklad
2 dl yoghurt
50 g valnötskärnor
2 tsk vaniljsocker
Garnering
100 g choklad
50 g valnötskärnor
Tillbehör
Smör till formen
Ströbröd till formen
Hej! Jag är själv grek och detta chokladpajen gör jag nästan varje månad. Den kallas för valnötspaj och inte för chokladkaka. På grekiska heter den "Karido pita". Ursäkta mig om jag rätta till dig men jag tycker att vi måste jo kalla den med det rätta namnet så att alla ska veta vad denna paj är äkta för. Har inte provat din recept än men jag tänker göra det nästa gång jag gör valnötspaj då! =)