Grekisk fiskgratäng med ugnsrostad broccoli och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart god fiskgratäng.

Ingredienser

  • 2 ½ msk smör
  • 600 g torskfilé
  • 2 tsk oregano
  • 75 g fetaost
  • 1 flaska tomatsås oliv och kapris (350 g)
  • Ris till 4 personer
  • 500 g broccoli
  • 2 ½ msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 290 g kalamataoliver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form (ca 20×25 cm) med ½ msk smör.
    2. Lägg torskfilé i formen och krydda med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och oregano. Smula över fetaost och häll över tomatsås. Gratinera mitt i ugnen i 25 minuter.
    3. Koka ris.
    4. Skär broccoli i små buketter och bitar. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Ställ in i ugnen och rosta de sista 10 minuterna av fiskgratängens tid i ugnen.
    5. Skölj och riv skalet från citronen. Smält 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök, citronskalet och saften från citronen. Vänd broccolin i smörblandningen när den rostats klart i ugnen.
    6. Lägg upp kalamataoliver i en liten skål och servera till fiskgratängen, den ugnsrostade broccolin och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bibbilotta 11 januari 2012

    Supergod fiskgratäng. Hela familjen åt med glädje. TACK du räddade min dag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben