Grekisk fiskgratäng med ugnsrostad broccoli och ris
Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Underbart god fiskgratäng.
Ingredienser
2 ½ msk smör
600 g torskfilé
2 tsk oregano
75 g fetaost
1 flaska tomatsås oliv och kapris (350 g)
Ris till 4 personer
500 g broccoli
2 ½ msk olivolja
1 citron
1 vitlöksklyfta
290 g kalamataoliver
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form (ca 20×25 cm) med ½ msk smör.
Lägg torskfilé i formen och krydda med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och oregano. Smula över fetaost och häll över tomatsås. Gratinera mitt i ugnen i 25 minuter.
Koka ris.
Skär broccoli i små buketter och bitar. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Ställ in i ugnen och rosta de sista 10 minuterna av fiskgratängens tid i ugnen.
Skölj och riv skalet från citronen. Smält 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök, citronskalet och saften från citronen. Vänd broccolin i smörblandningen när den rostats klart i ugnen.
Lägg upp kalamataoliver i en liten skål och servera till fiskgratängen, den ugnsrostade broccolin och riset.
Supergod fiskgratäng. Hela familjen åt med glädje. TACK du räddade min dag.