Grekisk tzatziki

Serverar: 6 portioner

Enkel och god. Passar nästan till alla maträtter speciellt grillat.

Ingredienser

  • 4 dl youghurt, grekisk eller turkisk
  • 0,5 st gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • Lite svartpeppar
  • Lite olivolja
  • Lite finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Riv gurkan, krama ur gurksaften. Ta youghurten i en skål, lägg i gurkan. Pressa i vitlöken och krydda med lite svartpeppar samt ringla i lite olivolja. Blanda i hop alltsammans.
    2. Låt dra ca 30 minuter i kylskåpet så att smaken kommer till sin rätta.
    3. Om youghurten är lös kan ni låta den rinna av i kaffefilter en stund.
    4. Dekorera gärna med några oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Hundkonditorn 6 maj 2008

    Mycket gott. Krämig och mycket smakrik.

    Lillill 12 september 2010

    Mycket god! Tog dock creme fraiche istället och hoppade över dillen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben