Grillade kotlettracks av Svensk Rapsgris à la Tusen och en natt

Serverar: 4 portioner

Ta med gästerna till Marocko genom att bjuda på grillade kotlettracks med het kryddning, grillad grönsakssallad och couscous. Duka gärna med färgglada tyger och en orientalisk matta. Lite skön musik, rökelser och starkt sött te blir pricken över i:et.

Ingredienser

  • 4 Scan Rapsgriskotletter med ben
  • Rubb
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk söt rökt paprikapulver
  • 2 tsk färsk timjan
  • 1 msk grovkrossad svartpeppar
  • 3 klyftor riven vitlök
  • 1 citron, rivet skal och klyftor till grillning
  • 1 fänkål
  • 1 endive
  • 4 små morötter
  • 2 färsklök
  • 2 msk rapsolja till pensling vid grillningen
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl couscous
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen. Blanda alla ingredienser till rubb och klappa in på kotletterna. 2. Skala och ansa alla grönsakerna. Pensla dem med rapsolja. 3. Koka upp grönsaksbuljongen och rör i couscousen, låt stå och svälla i 5 min. Rör sedan grynen fluffiga med en gaffel, tillsätt lite kallpressad rapsolja och smaksätt med sambal oelek efter önskad styrka. 4. Grilla grönsakerna och blanda med couscousen. Grilla även citronklyftorna. 5. Grilla kotletterna 5 min på varje sida och servera med couscous och grillad citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben