Grillfest med sesammarinerad pluma av Svensk Rapsgris och heta nektariner

Serverar: 4 portioner

Pluma är en ny och mör styckdetalj som gör sig utmärkt på grillen. I den här rätten får pluman härligt sällskap av söta grillade nektariner och ingefärsstekt pak choi. En sommarhit helt enkelt!

Ingredienser

  • 1 förp/900 g Scan Rapsgrispluma
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk hackad oregano
  • 2 lime rivet skal och saft
  • 1 msk oystersås
  • 800 g pak choi
  • ½ dl finstrimlad ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 2 nektariner
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen, blanda ingredienserna till sesammarinaden och marinera pluman i hälften av marinaden, spara resten till glaze. 2. Grilla pluman till en innertemp. mellan 65-70°C. Pensla med glaze och låt vila ca 10 min. 3. Dela pak choien längs med och stek de snabbt i het panna i rapsolja, tillsätt ingefäran och salta och peppra. 4. Klyfta nektarinerna, pensla med rapsolja och grilla tills de fått fin färg. 5. Skiva pluman tunt och servera med pak choi och de nygrillade nektarinerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben