Grillplanka med chimichurripotatissallad

Serverar: 4 portioner

Saftigt kött som serveras tillsammans med en läcker potatissallad. Chimichurri är gott till nästan allt ; fisk, skaldjur, kött och fågel.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna färskpotatis
  • 1 Scan grillplanka, färdigkryddat fläskkött, ca 550 g
  • 1 lime, till servering
  • 500 g sivripaprikor
  • Chimichurri
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad eller strimlad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl persilja, hackad
  • 1 dl oregano, hackad
  • 1 dl koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin.
    2. Grilla köttet enligt anvisning på förpackningen till en innertemperatur på 68 grader. Dela limen i halvor och grilla snittytan till en fin färg. Grilla paprikorna tills de är lätt mjuka. Servera med potatissalladen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben