Grillpotatis

Serverar: 4 portioner

Kokt potatis marineras med Hickory smoke liquid så att den får en lätt rökig smak, som passar extra bra när potatisen sedan värms på grillen som tillbehör till annat grillat. Gott och enkelt ...

Ingredienser

  • 800 g potatis, färsk
  • ½ dl majsolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, grovmald
  • 1 tsk Hickory smoke liquid
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av väl.
    2. Lägg de varma potatisarna i en kraftig plastpåse. Tillsätt de övriga ingredienserna och gnugga påsen så att kryddningen fördelar sig jämnt över potatisarna. Låt dem ligga ett par timmar eller längre.
    3. Hetta upp grillen. Trä upp potatisarna på spett och grilla dem runt om tills de är varma och fått vacker färg.
    4. Servera dem till grillat kött eller fisk.

    Kommentarer (1)

    Disen 6 juli 2010

    Mycket gott och lätt. Det kommer absolut att bli mer utav det här i sommar. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben