Grillsnitzel med prästostbullar

Goda, matiga bröd till både grillbuffén och picknicken.

Ingredienser

  • 1 kg grillschnitzel
  • Prästostbullar
  • 50 jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 13 dl vetemjöl special ca, gärna fullkorn
  • 2 dl grön pesto
  • 130 g XO prästost, riven
  • 1 ägg, uppvispat
  • Flingsalt, efter smak
  • Pumpakärnor efter smak
  • Kalamataoliver, efter mängden bullar
  • Mango/Limesås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • 1 lime, saft och skal
  • Instruktioner

    1. Grilla grillschnitzlarna ca 4 minuter per sida.
    2. Prästostbullar: Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt 37 grader vatten. Rör tills jästen har löst sig. Häll i salt, honung, olja och ett ägg; rör runt. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på pesto och strö över den rivna osten. Rulla ihop till två rullar från långsidan och skär varje rulle i 10 bitar som läggs i stora bullformar.
    5. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter. Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite flingsalt och pumpakärnor.
    6. Stick in en oliv i varje bulle. Grädda i 8-10 minuter. Servera bullarna lätt ljumna.
    7. Mango/Lime sås: Blanda ingredienserna och smaka av. Låt mogna i kyl 30 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben