Grillspjut

Serverar: 6-7 portioner

Grillspjut är en halvmeter lång ytterfilé av gris. Kan grillas hel eller i skivor

Ingredienser

  • 1 grillspjut, dvs ytterfilé av gris
  • Grillolja
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Skär spettet i t ex 2 cm tjocka skivor och banka ut dem lite med knivbladet eller köttyxa. Är köttet marinerat vid inköp så är det bara att ha på grillolja på snittytorna och grilla. Krydda eventuellt lite extra.
    2. Gott till är Feta och basilikapotatis med tzatziki eller potatissallad och grönsaker.

    Kommentarer (1)

    Varadero2a 8 maj 2009

    Har grillat detta grillspjut otaliga gånger sedan det lanserades. Vill påstå att det är mycket godare och saftigare än fläskfilé. Man kan krydda på, av sin favoritkrydda, om man vill ha mer och hetare kryddning. Det är vår absoluta favorit bland grisgrillkött. Kan rekommenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben