Folk, både i Thailand och i Sverige, äter mycket fläskkött. Jag som kommer från Thailand förstår inte varför ni inte använder grisknorr i matlagningen. Här kommer ett recept för er som vågar prova nåt nytt.
Ingredienser
1 kg grisknorr skurna i bitar
2½ l vatten
1 skivad galagarot
2 krassar citrongräs
4-5 limeblad
1 stjälk koriander
1 hönsbuljongtärning
1 msk salt
2 msk limesaft
Till sås
2 röd chili, skär i småbitar
1 klyfta vitlök, hackad
1 liten hackad koriander
1 msk limejuice
1 msk fisksås
Instruktioner
- Koka upp vatten och lägg i buljongtärningen, salt, koriander, limebladet, citrongräs, galagarot och grisknorrarna i en kastrull. Låt dem sjuda lite stund. Sätt på locket och låt koka på svag värm ca 45-60 minuter. Häll i limejuice till sist.
- Blanda ingredienserna till såsen. Servera med ris, bröd eller sallad
Kommentarer (0)