Grisknorrsoppa

Serverar: 4 portioner

Folk, både i Thailand och i Sverige, äter mycket fläskkött. Jag som kommer från Thailand förstår inte varför ni inte använder grisknorr i matlagningen. Här kommer ett recept för er som vågar prova nåt nytt.

Ingredienser

  • 1 kg grisknorr skurna i bitar
  • 2½ l vatten
  • 1 skivad galagarot
  • 2 krassar citrongräs
  • 4-5 limeblad
  • 1 stjälk koriander
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk salt
  • 2 msk limesaft
  • Till sås
  • 2 röd chili, skär i småbitar
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 liten hackad koriander
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk fisksås
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och lägg i buljongtärningen, salt, koriander, limebladet, citrongräs, galagarot och grisknorrarna i en kastrull. Låt dem sjuda lite stund. Sätt på locket och låt koka på svag värm ca 45-60 minuter. Häll i limejuice till sist.
    2. Blanda ingredienserna till såsen. Servera med ris, bröd eller sallad

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben