Grodpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Klassisk grodpudding är ett recept med långa anor från efterkrigstiden! Detta recept är dock en modifierad variant för att fungera bättre som en modern efterrätt. Ät och njut.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl gröna gelégrodor
  • Ströbröd
  • Matfett
  • Instruktioner

    Smörj en ugnsäker form med matfettet. Bered formen med ströbrödet i kanterna och bottnen. Sprid ut gelégrodorna i botten av formen. Knäck äggen i en bunke, blanda med mjölken tills vätskan får en gulaktig färg. Häll ägg- och mjölkblandningen över grodorna. Värm upp ugnen till 175 grader och grädda puddingen i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Kommentarer (1)

    Anderstam 11 januari 2013

    Provade grodpudding när vi skulle få barnfrämmande. Gjorde dem i portionsformar. Vi vuxna tyckte dom var lite smaklösa. Men barnen älskade dem. Så det gemensamma betyget stannar på 4. Lägger även in 1 bild på portionsformen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben