Grön ägglåda med kassler

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och och god rätt som kan ätas varm eller kall.

Ingredienser

  • 200 g fryst hackad spenat
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • ½ tsk salt
  • 8-10 skivor kassler
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    Tina spenaten i förväg och låt den rinna av i sil. Eller tina den i kastrull och låt spadet koka in. Koka upp mjölken och låt den svalna. Vispa sönder äggen, blanda i den avsvalnade mjölken, saltet och spenaten till en jämn smet. Häll den i en väl smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter i 175 grader tills äggstanningen stelnat. Stek den skivade kasslern hastigt i het panna ca 1 minut på varje sida. Lägg upp den i rad på den nygräddade ägglådan och servera med en fräsch grön sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben