Grön asianasoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Het - men ändå lätt och syrlig tack vare limen. Lättlagad och god.

Ingredienser

  • 1,2 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 hackad grön chilifrukt
  • 1 dl pastagryn (t ex Riscossa Rosamarino)
  • 1 dl frusna ärtor
  • 4-5 salladslökar
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1 limefrukt
  • 170 g skaldjursmix
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet med buljongtärningarna och pastagrynen. Låt koka 7-8 minuter. Riv skalet av limefrukten och ha i det i soppan. Tillsätt ärter, salladslök, skaldjur, den hackade fröna chilin och wasabin. Koka upp igen och låt koka någon minut. Ta av från plattan. Pressa i juicen från limefrukten. Vispa ägget och häll sakta i det i soppan under omrörning. Ägget är till för att det ska bli en lite simmig, matigare konsistens. Njut med tunnbröd/pitabröd och en immig engelsk ale.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben