Grön purjoskinksås

Tid: 20 minuter

En sås med ingredienser som många dessvärre brukar kasta. Superenkelt tillagad med få ingredienser. Kommer hemma hos oss att bli ett stående tillbehör på Jul och Påskbordet.

Ingredienser

  • 150 g purjolök (endast gröna delen)
  • 1-2 dl skinkspad (från kokt skinka)
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Smör till fräsning
  • Peppar
  • Salt (eventuellt)
  • Instruktioner

    Skölj och skär allt det gröna av purjolöken i småbitar. Blanda skinkspad och vispgrädde så det blir 4 dl. Fräs smöret i en kastrull ihop med purjolöken till löken slaknar. Rör ner vetemjölet och häll i gräddblandningen. Koka upp under omrörning och låt småsjuda 10-15 minuter. Ta från plattan och mixa såsen slät med mixerstav eller mixer. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Servera till skinka och potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben