Grön rucolasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God fräch soppa som passar bra som förrätt.

Ingredienser

  • 2 finhackade lökar
  • 1 ask rucolasallad
  • smör till stekning
  • ev 2 krm timjan
  • ev 2 krm oregano
  • 8 dl buljong, 2 buljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • ev 2,5 dl vetemjöl
  • 1 pkt tärnat bacon
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och rucolasallad mjukt i smör. Krydda med timjan och oregano. Tillsätt halva mängden buljong och låt få ett uppkok. 2. Mixa samman till en slät massa och häll tillbaka i en kastrull. Späd med restrerande buljong och crème fraiche. 3. Smaka av med pressad vitlök och ev mer kryddor. För en fylligare soppa, red av med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt under omrörning och låt koka samman ett par minuter tills soppan tjocknar. 4. Garnera soppan med knaperstekt bacon och gott bröd.

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 23 september 2010

    ska prova detta idag...men 2,5 dl mjöl låter litet mycket tycker jag.... Tryckfelsnisse???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben