Härligt gröna bollar fullproppade med nyttig och framförallt god grönkål.
Glutenfria, laktosfria och äggfria.
Ingredienser
1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
250 g grönkål
3 dl gröna ärter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 citron, saften
½ dl majsstärkelse
Salt
Svartpeppar
Rapsolja att steka i
Instruktioner
- Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Dra av grönkålsbladen från de hårda stjälkarna. Släng ner kikärter, grönkålsblad och gröna ärtor i en matberedare och mixa till en hyfsat slät massa. Skrapa ner i en skål.
- Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Blanda ner i skålen tillsammans med citronsaft, majsstärkelse, salt och peppar. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
Kommentarer (0)