Grönkålsbollar

Härligt gröna bollar fullproppade med nyttig och framförallt god grönkål. Glutenfria, laktosfria och äggfria.

Ingredienser

  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 250 g grönkål
  • 3 dl gröna ärter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, saften
  • ½ dl majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Dra av grönkålsbladen från de hårda stjälkarna. Släng ner kikärter, grönkålsblad och gröna ärtor i en matberedare och mixa till en hyfsat slät massa. Skrapa ner i en skål.
    2. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Blanda ner i skålen tillsammans med citronsaft, majsstärkelse, salt och peppar. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben