Grönkålsdolmar

Serverar: 10 portioner

Grönkål är sällsynt rikt på järn, karoten och c-vitamin.

Ingredienser

  • 10-12 grönkålsblad
  • Vatten
  • Salt
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 200 g skogssvamp eller champinjoner
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl korngryn
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Koka hela grönkålsbladen i ca 5 min. Tag sedan upp dem och tunna av mittnerven med en vass kniv så att de går att rulla.
    2. Skala löken och hacka den. Skölj och grovhacka svampen. Fräs svampen i en stekpanna tills vätskan kokat bort.
    3. Sätt till oljan och löken och fräs en stund tills löken blir genomskinlig. Tillsätt korngryn och rör ordentligt. Fyll på vatten samt buljongtärningarna och låt allt koka upp. Sjud sedan grynen ca 30 min tills vätskan kokat in. Krydda med örtsalt och nymald peppar.
    4. Lägg 1/2 dl fyllning på varje blad och rulla dom till dolmar. Lägg dem i en smord form. Pensla med lite olja ovanpå. Värm i 150 º ugnsvärme. Passar fint med potatis och rårörda vinbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben