Denna grönkålsrätt är god både varm och kall. Jag hade den på julbordet och det var den enda rätten som tog slut på en gång. Men den kan naturligtvis ätas året om.
Ingredienser
1 gul lök
1 msk olivolja
200 g fryst grönkål
8 ägg
2 dl riven lagrad ost, t ex cheddar
3/4 tsk salt
1 krm nymald peppar
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med tills den tinar.
- 3. Vispa samman den frästa löken och grönkålen med ¬äggen. Tillsätt osten, smaka av med salt och peppar.
- 4. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 18 x 25 cm. Häll i smeten och grädda
- 15–20 min tills den stannat. Servera den varm, ljummen eller kall till skinka, prinskorv eller lax.
Kommentarer (2)
Mmmm det var jätte gott....
Håller med. Det gick hem hos både stora och små. Vi använde färsk grönkål och hade det som tillbehör till julbordsrester såsom skinka, revben, sylta, lax m.m.