Grönkålspasta

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk rätt

Ingredienser

  • 500 g färsk, fylld pasta
  • 300 g färsk grönkål
  • 2 röda lökar
  • 1 dl sötmandel
  • 1+1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl grovriven lagrad ost, t ex prästost
  • Instruktioner

    1. Repa grönkålen och hacka den grovt. Skala och grovhacka löken.
    2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en het, torr stekpanna.
    3. Fräs löken i olja i stekpannan några minuter. Ta upp den.
    4. Fräs kålen i olja i stekpannan några minuter och rör om under tiden. Tillsätt vatten och låt det koka ihop.
    5. Lägg i lök och mandel. Krydda med salt och peppar.
    6. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna.
    7. Häll av vattnet på pastan och blanda med grönkålsfräset. Strö över osten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben