Grönkålsrisotto

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 ½ dl ris, gärna avorioris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 250 g färsk eller fryst grönkål
  • 2 purjolökar
  • 3 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2-3 msk hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Koka riset i buljongen.
    2. Skär den färska grönkålen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs grönsakerna i smöret i en stor stekpanna och häll på grädden. Krydda med salt och låt det koka på svag värme 5-10 min.
    3. Rör ner grönsakerna och osten i det kokta riset. Strö över nötterna. Servera med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben