Serverar: 12-15 portioner
Passar perfekt på glöggbjudningen.
Ingredienser
25 g jäst
1 dl mjölk
1½ dl vatten
2 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
6-7 dl dinkelsikt
Fyllning
200 g förvälld eller fryst grönkål
1½ dl riven cheddarost
½ dl hackade valnötter
Salt
Peppar
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Blanda mjölk och vatten och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt oljan.
Rör ner en tredjedel av mjölet, salt och honung.
Blanda ner resterande mjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
- Förbered fyllningen.
Fräs grönkålen i smör några minuter och låt svalna.
Salta och peppra en aning.
- Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel ca½ cm tjock.
Bred ut grönkålen och strö över ost och valnötter.
Rulla ihop till en rulle och skär rullen i bullar.
Lägg bullarna i formar.
- Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 7-9 minuter.
Kommentarer (0)