Grönkålssnurror

Serverar: 12-15 portioner

Passar perfekt på glöggbjudningen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl dinkelsikt
  • Fyllning
  • 200 g förvälld eller fryst grönkål
  • 1½ dl riven cheddarost
  • ½ dl hackade valnötter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Blanda mjölk och vatten och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt oljan. Rör ner en tredjedel av mjölet, salt och honung. Blanda ner resterande mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
    2. Förbered fyllningen. Fräs grönkålen i smör några minuter och låt svalna. Salta och peppra en aning.
    3. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel ca½ cm tjock. Bred ut grönkålen och strö över ost och valnötter. Rulla ihop till en rulle och skär rullen i bullar. Lägg bullarna i formar.
    4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda i 225 grader i ca 7-9 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben