Grönpepparpastasås

Serverar: 3 portioner

Tid: 40 minuter

En god gryt/pastasås med champinjoner,purjolök och fläskkött.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött t.e.x karré
  • 1 purjolök (delad och skivad)
  • 300 gram skivade champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk kalvfond (koncentrat)
  • 1 msk fransk senap
  • 5 dl vatten
  • 1 msk mortlad torr grönpeppar
  • 1 msk soja
  • 4 dl crème fraiche eller grädde
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre grytbitar och bryn det så det får fin färg och lägg över i en gryta. Stek även champinjonerna och tillsätt även dessa. Använd vattnet att vispa ur stekpannan efter varje stekning och häll över den i grytan.
    2. Lägg i purjolöken, kryddorna, fonden, sojan och pressa i vitlöken och låt puttra i ca 15 minuter innan du tillsätter crème fraiche/grädden och låt puttra i ytterligare 30 minuter. Red eventuellt av med Maizena och servera med pasta.
    3. Gott att riva över lite parmesanost över.

    Kommentarer (2)

    monicadanell 21 november 2010

    super duper gott tack för ett kanon recept 5 solklara poäng monica

    Cassiopeya 12 oktober 2013

    Har gjort den här ett par gånger och jag tycker nog att potatis eller ris passar bättre till. Gjorde på sojagrädde sist och det funkade utmärkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben