Grönpepparstroganoff

Serverar: 4-5 portioner

Blev bjuden på den här goda varianten av stroganoff.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk krossade grönpepparkorn
  • 50 g smör till stekning
  • 2 dl standardmjölk
  • 4 dl crème fraiche, kokbar
  • 1 ½ tsk fransk senap
  • 1 msk kalvfond, gärna Bong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs hackad lök och krossade grönpepparkorn i smör en kort stund. Tillsätt strimlad lövbiff och bryn det på relativt hög värme.
    2. Vispa ihop och tillsätt mjölk, crème fraiche, senap och kalvfond. Småkoka tills köttet är mört.
    3. Red ev av med Maizena och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja innan servering.

    Kommentarer (1)

    Okänd 21 maj 2009

    Betyget blir en klar femma.....Vi tyckte alla om rätten......Kommer definitivt att laga den fler gånger....Jag tillsatte kokta morötter också. Tack för ett enkelt och gott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben