Grönsakscannelloni

Serverar: 4 portioner

En riktig familjepasta med mild sötma från morot och sojagrädde. 414 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 400 g champinjoner
  • 1 msk rapsolja
  • 2 ½ dl soja- eller matlagningsgrädde
  • 30 g parmesanost
  • 3 msk parmesanost till gratinering
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g färska lasagneplattor, ca 8 plattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala morötterna och skölj zucchinin, grovriv dem. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Fräs champinjonerna gyllenbruna i oljan, tillsätt löken och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt morötter, zucchini och 1 ½ dl grädde, låt koka ihop ca 4 minuter på låg värme.
    3. Finriv parmesanen och tillsätt till såsen, salta och peppra. Häll de krossade tomaterna i en ugnssäker form, blanda i tomatpurén.
    4. Lägg lasagneplattorna på en skärbräda, klicka på en slev grönsaksfyllning och rulla ihop. Lägg rullarna ovanpå tomatkrosset. Strö över osten och häll över 1 dl grädde.
    5. Grädda mitt i ugnen 20 minuter, ta ut formen och täck med folie ca 5 minuter så att pastan ånga klart och bli mjuk på toppen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben