En liten touch av balsamvinäger och smakade därför lite mustigare, som en gryta fast mycket snabbare och enklare!
Färsröran som blev kvar tog jag i ett tortillabröd för att pastan var slut, snacka om en god lunch! Tror att det var godare med tortillabrödet än pastan till.
Ingredienser
400-500 g köttfärs
1 burk svamp
10 cm purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
½ frp krossade tomater med basilika
Balsamvinäger
2 msk vinfond
Chilipulver
Salt
Peppar
Ev oliver
Instruktioner
- Bryn köttfärsen i en stekpanna. Använd en trägaffel för att få bort klumpar. Skär purjolöken och låt den steka med köttfärsen. Slå över svampen och ev lite av svampspadet om du använder konserverad svamp.
- Ha i de krossade tomaterna och paprikan skuren i bitar. Låt allt småkoka lite så att lite av vätskan försvinner. Smaksätt köttfärsen med en skvätt balsamvinäger, vinfonden, chili, salt och peppar.
- Tillsätt eventuellt lite oliver när allt är klart!
- Till detta kokade jag fullkornspenne och serverade till. (Färsen tar ungefär lika lång tid att tillreda som det tar för pastan att bli klar.)
Liknande recept
Kommentarer (0)