Här gömmer sig en krämig grönsaksfyllning under ett fluffigt täcke av ostsufflé.
Barn älskar att få maten serverad i portionsformar, så dessa blir garanterat omtyckta.
Ingredienser
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
6 salladslökar
1 tsk vetemjöl
2 dl mellanmjölk
100 g frusna, tinade blandade grönsaker
Salt
Malen svartpeppar
100 g finriven cheddarost
50 g smulor av vitt fullkornsbröd
2 separerade ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Använd hälften av smöret med att smörja fyra suffléformar på vardera 1½ dl. Ställ dem i braspanna.
Skala och krossa vitlöken, skiva salladslökarna tunt.
- Smält resten av smöret i en liten tjockbottnad kastrull.
Tillsätt vitlök och salladslök och stek 3-4 minuter tills de är mjuka. Pudra över mjöl, koka några sekunder, stäng av värmen. Häll i mjölken, lite i taget, ställ tillbaka på värmen och koka upp.
Blanda i grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen i suffléformarna.
- Blanda resten av mjölken med ost, brödsmulor och äggulor.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i blandningen, i två omgångar.
Toppa grönsaksfyllningen med ostsmeten.
Grädda i 15 minuter, tills täckena höjt sig fint och är gyllenbruna.
Servera genast.
Kommentarer (0)