Grönsaksgömmor

Serverar: 4 portioner

Här gömmer sig en krämig grönsaksfyllning under ett fluffigt täcke av ostsufflé. Barn älskar att få maten serverad i portionsformar, så dessa blir garanterat omtyckta.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 salladslökar
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl mellanmjölk
  • 100 g frusna, tinade blandade grönsaker
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 100 g finriven cheddarost
  • 50 g smulor av vitt fullkornsbröd
  • 2 separerade ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Använd hälften av smöret med att smörja fyra suffléformar på vardera 1½ dl. Ställ dem i braspanna. Skala och krossa vitlöken, skiva salladslökarna tunt.
    2. Smält resten av smöret i en liten tjockbottnad kastrull. Tillsätt vitlök och salladslök och stek 3-4 minuter tills de är mjuka. Pudra över mjöl, koka några sekunder, stäng av värmen. Häll i mjölken, lite i taget, ställ tillbaka på värmen och koka upp. Blanda i grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen i suffléformarna.
    3. Blanda resten av mjölken med ost, brödsmulor och äggulor. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i blandningen, i två omgångar. Toppa grönsaksfyllningen med ostsmeten. Grädda i 15 minuter, tills täckena höjt sig fint och är gyllenbruna. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben